Training Beschermen van Persoonsgegevens

De driedaagse training beschermen van persoonsgegevens leidt u – voor uw belangrijkste zakelijke activiteiten – door wetgeving, jurisprudentie en beslissingen van toezichthouders.

Er wordt ingegaan op de vertaling van verplichtingen naar organisatorische en technische maatregelen. En op het organiseren van “privacy by design” en “privacy by default”. Vervolgens komen de rechten van betrokkenen aan de orde: hoe werkt u dat uit in uw organisatie?

Vragen?

Neem gerust contact met ons op om uw behoefte met ons te bespreken.

Start

  • 12, 17 en 26 januari 2023, locatie Den Haag.

Duur

  • 3 dagen

Investering

  • €2.399 excl. btw.

De training ‘beschermen van persoonsgegevens’ is gebaseerd op generieke bedrijfsactiviteiten (personeelsmanagement, inkoop en verkoop), houdt rekening met trends en ontwikkelingen en houdt de kosten en inspanningen in de gaten voor het inrichten van een voldoende veerkrachtige organisatie op het gebied van persoonsgegevensbescherming en informatiebeveiliging.

In aanloop naar de training kunt u uw bedrijfsspecifieke casus indienen. We behandelen de vertaling van verplichtingen in passende organisatorische en technische maatregelen en de organisatie van “privacy by design” en “privacy by default”.

Vervolgens komen de rechten van de betrokkene aan de orde, hoe werkt u dat uit in uw organisatie? Samen bekijken we hoe u de wetgeving kunt integreren in uw reguliere bedrijfsactiviteiten en systemen, welke voordelen dit met zich meebrengt voor de mensen en voor uw bedrijf en hoe u dit kunt gebruiken om de volgende stappen naar digitale transformatie te zetten.

Voor deze training is een bedrijfssituatie beschreven die u vooraf wordt toegestuurd. Indien mogelijk is uw bedrijfsspecifieke casus hierin verwerkt. Deze bedrijfssituatie is een rode draad tijdens de training.

U krijgt toegang tot de leeromgeving van zes modules en deze toegang houdt u gedurende twee jaar na afloop van de opleiding. Na het succesvol afleggen van examens van de zes modules is het mogelijk om een vliegen start te maken met de Opleiding FG. Na de training ontvangen de deelnemers een certificaat van deelname.

Dag 1: juridisch kader, compliance en governance

  • Inleiding / voorstellen van de deelnemers en docenten, verwachtingen van de training. Bespreken van een casus die tijdens de training wordt behandeld
  • Formeel wettelijk kader: de AVG, UAVG, sectorspecifieke wetgeving, Wbni en de eIdas-verordening
  • Internationale ontwikkelingen
  • Governance en compliance, hoe passen verantwoording en het faciliteren van rechten van betrokkenen hierin?

Dag 2: verantwoording, onderzoeken en gedragscodes

  • Welke rol moet de Functionaris voor Gegevensbescherming spelen in de organisatie en welke eisen kunnen worden gesteld?
  • Hoe kan een organisatie zich voorbereiden op handhavingsmaatregelen van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP)?
  • DPIA en passende maatregelen: opzetten van passende maatregelen, controles en evaluaties. Waarom is een DPIA meer dan een checklist?
  • Passende beheer- en beveiligingsmaatregelen, privacy by design & privacy by default. Hoe kunnen deze principes worden gereguleerd binnen de bedrijfsactiviteiten en -processen?
  • Welke AVG Gedragscodes zijn er, waar moet ik op letten in het kader van compliance en accountability en welke past het beste binnen mijn bedrijfsactiviteiten en processen?

Dag 3: Rechten van betrokkenen, incidenten en datalekken

  • Op welke manier kunnen de bedrijfsactiviteiten en -processen worden georganiseerd om de rechten van betrokkenen te effectueren? Een voorbeeld en initiatief uit de zorgsector: Medmij, de Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO). Hoe kunnen andere sectoren en bedrijven hiervan leren?
  • Bespreken van de boete aan de hand van een casus en een forensisch onderzoek en claims.
  • Naar aanleiding van klachten kondigt de AP een onderzoek aan. Hoe gaat u om met het onderzoek en eventuele sancties?
  • Discussie, samenvatting en geleerde lessen.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Na aanmelding krijgt u direct toegang tot zes cursussen van de Opleiding FG in de leeromgeving van Duthler Academy. De totale kosten bedragen €2.399, – (exclusief BTW en per persoon). Deelnemers van het Centrum voor Informatiebeveiliging en Privacybescherming (CIP) en de The Hague Security Delta krijgen 15% korting op het volledige opleidingsaanbod. Neem contact op met onze servicedesk. Particulieren en overheidsinstellingen zijn vrijgesteld van BTW.

Inschrijven

    Download hieronder de brochure van de driedaagse training beschermen van persoonsgegevens.

    Heeft u vragen of behoefte aan een afspraak?

    Op de agenda van de bedrijfsleiding blijft maar kennis- en verandermanagement staan en elk jaar blijkt dat er eigenlijk niet veel is gebeurd. Neem gerust contact met ons op via +31 (0) 70 392 22 09 of servicedesk@duthleracademy.nl. Maak een afspraak met één van onze opleidingsadviseurs.